Sustainability Capability Assessment

Begrijpen wat de capaciteiten zijn die u moet koesteren of ontwikkelen om uw duurzaamheidsreis te ondersteunen, is cruciaal om aan de slag te gaan en vooruitgang te boeken. Duurzaam denken op de lange termijn vereist dat veel bedrijfsfuncties op één lijn worden gebracht en samenwerken aan een nieuw onderwerp dat een ontmoedigende gedachte kan zijn. Met behulp van ons Sustainability Capability Model kunnen we het ‘niveau van duurzaamheidsvolwassenheid’ van bedrijfsfuncties zoals Strategie, Stakeholdermanagement, Beleidsmanagement, Supply Chain Management, Productmanagement, Ondersteuning, enz. meten.

Bestaande processen moeten duurzaamheidsacties en -maatstaven opnemen, zoals milieurisico’s in projectbeheer, mensenrechten in leveranciersbeheer, diversiteit in personeelsbeheer en ESG-disclosures in bedrijfsrapportage. En er moeten nieuwe activiteiten worden gepositioneerd en ontwikkeld, zoals het meten van de uitstoot van broeikasgassen, milieu- en sociale certificeringen en eerlijke werkwijzen.

Onze Sustainability Capability Assessments geven u een beeld van de huidige staat van uw bedrijf met betrekking tot milieu-, sociale en bestuurlijke capaciteiten, zodat u begrijpt welke processen aandacht of ontwikkeling nodig hebben.