Global Reporting Initiative

GRI (Global Reporting Initiative) is een onafhankelijke, internationale organisatie die bedrijven helpt te rapporteren over hun impact, door hen een wereldwijde gemeenschappelijke taal te bieden om over die impacts te communiceren. GRI biedt ’s werelds meest gebruikte standaarden voor duurzaamheidsverslaglegging – de GRI-standaarden. Naast de eigen standaarden, is GRI actief betrokken bij het ontwikkelen van de Environmental Sustainability Reporting Standards (ESRS) en de  International Sustainability Standards Board (ISSB).De GRI-standaarden, die vrijwillig worden toegepast, worden door meer dan 10.000 bedrijven gebruikt in meer dan 100 landen. 

Als ‘community member’ onderschrijft Goal 17 de missie van GRI om bedrijven te ondersteunen actie te ondernemen voor een duurzamere economie en betere wereld, door middel van de GRI Sustainability Reporting Standards. Goal 17 is partner van GRI omdat wij geloven dat transparantie de sleutel is tot een duurzame wereld en duurzaam ondernemen. Transparantie zorgt voor inzichten, bouwt vertrouwen op en stimuleert vooruitgang. 

Consultants van Goal 17 zijn GRI gecertificeerd, wat betekent dat zij bedrijven mogen adviseren in het toepassen van de GRI-standaarden en het opstellen van door GRI gecontroleerde duurzaamheidsrapportages.

Wil je meer weten hoe jouw bedrijf kan rapporteren volgens de GRI-standaarden, neem dan contact met op met Marcel Veenhuizen (marcel.veenhuizen@goal17.eco) of Michael Oosten (michael.oosten@goal17.eco) voor een vrijblijvend intake gesprek.